Neem contact op
Ga terug

Terugblik lancering Biltin

Op vrijdag 28 juni werd Biltin gelanceerd tijdens Proto Innovation Day in Zwolle. Biltin is een dé plek voor duurzame toekomstbouwers; een initiatief dat bedrijven, onderwijsinstellingen en onderzoekers in Regio Zwolle samenbrengt om duurzame innovaties voor de bouwsector te ontwikkelen. Het doel? Een CO2-neutrale bebouwde omgeving realiseren voor 2050.

Hoogtepunten van de lancering
Kwartiermaker Milou Van Elburg heette het publiek welkom en nam hen mee in het verhaal van Biltin. Vervolgens heeft Maurice Beijk, ook wel bekend als Rentmeester 2050, een inspirerende keynote over de eenvoud en noodzaak van verduurzaming. Met ruim 25 jaar ervaring en Twentse nuchterheid weet hij als geen ander hoe je verduurzaming aanpakt. Zijn boodschap was duidelijk: “GROEN = DOEN“.

Vervolgens hebben alle partners hun visie op Biltin gedeeld. Zo benadrukte partner René van der Sluis van Van Der Sluis Technische Bedrijven het belang van de verduurzaming en de samenwerking hierin: “We moeten ons afvragen welk cijfer we het leven van onze kinderen gunnen. We kunnen ze niet achterlaten met een 4 of een 6. Ze verdienen een 10. Om dat te bereiken hebben wij nu wat te doen”.  Zijn oprechte opmerking zorgde voor applaus. Hierna werd op feestelijke wijze Biltin gelanceerd met een sprekende animatie, groene confetti (zowel van kleur als van materiaal) en een applaus van het publiek.

Toekomstvisie
Vanaf september 2024 is Biltin tijdelijk gevestigd op de 7e verdieping van BijHanz aan het Hanzeplein in Zwolle, met als streven in 2025 een eigen hal in de Spoorzone te openen. De lancering was een groot succes met meer dan 100 aanwezigen, enthousiaste reacties en veelbelovende nieuwe verbindingen.

Biltin Regio Zwolle
Biltin is klaar om een significante bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst in de bouwsector. Door samenwerking en innovatie kunnen we een CO2-neutrale bebouwde omgeving realiseren en een betere wereld achterlaten voor toekomstige generaties. Blijf ons volgen voor meer updates en ontwikkelingen rondom Biltin!